3 dages kursus i Dialektisk Adfærdsterapi (DAT)

Indsigt, viden og færdigheder

Igennem kurset vil du opnå teoretisk viden og praktiske værktøjer, til brug i arbejdet med mennesker med en emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse. Kurset vil gøre dig i stand til at strukturere et samtaleforløb, hvor borgeren træner følelsesregulering og færdigheder til at håndterer sig selv.

Derfor skal du melde dig på kurset

Metoden Dialektisk adfærdsterapi (DAT) er baseret på kognitiv terapi, og er et veldokumenteret værktøj til dig der arbejder med mennesker med diagnosen emotionelle ustabile forstyrrelser, fx Borderline. Kurset giver dig konkrete værktøjer til, hvordan du sammen med din borger/patient/klient kan arbejde med færdighedstræning og motivation.

Hvad lærer du?

På kurset får du en grundig viden om hvad det vil sige at have diagnosen emotionel personlighedsstruktur. Du får en grundlæggende viden om hvad dialektisk adfærdsterapi er, hvor metoden stammer fra og du får en konkret viden omkring diagnosen og hvilke karakteristika der gør sig gældende.

Ud fra en forståelse af borgerens situation, lærer du hvordan du i samtalen med borgerne, kan identificere hvilke problematikker borgeren har. I samtalen med borgeren får du teknikker til hvordan borgeren kan sætte ord på hvilken adfærd borgeren gerne vil begrænse; fx selvskadende adfærd, og hvilken adfærd borgeren ønsker at fremme; fx færdigheder til at regulerer følelser.

Du vil opnå viden inden for:

  • Færdighedstræning: At kunne identificere hvilke færdigheder borgeren mangler, for derefter at træne disse.
  • Samtaleteknik: At kunne fastholde borgeren i dennes motivation og hjælpe borgeren til at sætte ord på følelser.
  • Kædeanalyse: Et konkret værktøj til hvordan borger kan identificere hans/hendes følelser gennem en gennemgang af en problematisk hændelse.
  • Faser: Hvilke faser gennemgår borgeren og hvordan understøtter du udviklingen.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle som arbejder med mennesker med emotionelle ustabile forstyrrelser; socialrådgivere, jobkonsulenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, kiropraktorer, socialfaglige medarbejdere m. Fl.

Praktisk information og tilmelding

Kurset afholdes i DambyHahns dejlige kursuslokaler på Kongensgade 66-68, 3. sal, 5000 Odense C.

Der vil være gratis adgang til WIFI og print i undervisningslokalet.

Tidspunkter

Afholdes i tidsrummet 9.15 til kl 15.15.

Forplejning

Frokost, kaffe, the, kage, vand og frisk frugt er inkluderet i deltagerbetalingen.

Pris

Kurset består af 3 kursusdage. Pris: kr. 5.400,- (ex. moms). inklusiv forplejning og undervisningsmaterialer. Beløbet betales ved tilmelding.

Ved en samlet tilmelding på 7 eller flere kursister vil der være mulighed for at afholde kurset lokalt i jeres organisation.

Kommende datoer for holdstart

8. – 10. juni 2020

Kursus i DAT

  • Hvis du ønsker at tilmelde dig et af vores kursusforløb, bedes du udfylde nedenstående formular. Når vi har modtaget din tilmelding, fremsender vi en faktura for forløbet til den oplyste virksomhed.
  • - til fakturering
  • - til fakturering
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

SKRÆDDERSYEDE FORLØB

Dambyhahn udbyder forskellige kursusforløb og uddannelser målrettet personale og privatpersoner, der i sit daglige – som oftest i arbejdsregi – støder på udfordringer af psykologisk karakter.  Det være sig i kontakten med patienter, klienter, borgere og kunder.

Hvis den organisation eller faglighed, som du er tilknyttet, har særlige ønsker og behov, skræddersyr vi gerne et forløb til lige netop disse. Du er altid velkommen til at skrive til os her på siden eller på mail: klinik@dambyhahn.dk og komme i kontakt med os.